Hvordan tilberede pizzadeig fra 100Kæll?

Hvordan tilberede pizzadeig steg-for-steg

Følg stegene for et perfekt resultat hver gang.

Steg 1

Ta av lokket og dekk toppen av deigen med mel

Toppen av deigen er det første som treffer benken i neste steg. Ta derfor godt på med mel så du slipper at deigen fester seg.

Steg 2

Snu boksen opp ned og vent ca. 20 sekunder

La deigen falle ut av boksen – ikke grav den ut. Boksen slipper seg ned naturlig etter ca. 20 sekunder.

Steg 3

Klem ut resten av deigen

Når deigen naturlig har begynt å slippe boksen, så kan du forsiktig klemme på sidene så den slipper boksen helt.

Toppen på toppen

Husk å snu deigen!

Når du slapp deigen ut av boksen så er den opp ned. Husk å snu deigen så «toppen er på toppen». Da får du best resultat når du skal ta på toppingen.

Steg 4

Dekk deigen i mel og trykk den ut med fingertuppene

Trykk ut bunnen så du får en fin og rund form, med en god og fyldig skorpe. Er du usikker på hvordan du skal gjøre dette så ta en ekstra titt på videoen på denne siden.

Steg 5

Strekk deigen ut over knokene dine

Plukk opp deigen og bruk knokene til å strekke den godt ut. Da får du en tynn og fin bunn, som gir den italienske pizzafølelsen.

Steg 6

Ta på topping etter eget ønske

Start med et tynt lag med saus, så freestyler du bare toppingen etter hva du ønsker å lage. For eksempel pepperoni, skinke, mozarella osv.

Steg 7

Dekk pizzaspaden med mel

Om du har en pizzaspade uten hull, så må du huske å ha mel på spaden så deigen ikke setter seg fast. Da slipper du katastrofe når den skal inn i ovnen.

Steg 8

Freestyle toppingen, gjerne rett på pizzaspaden

Prøv nye smaker og vær kreativ med toppingen. Brått finner du en ny favoritt. Du kan også gjøre toppingen rett på spaden, bare husk å ha mel på spaden om du ikke har pizzaspade med hull.

Steg 9

Stek pizzaen på så høy varme du kan

Den høye varmen gjør at pizzaen blir gylden, sprø og fantastisk. Ha så høy varme som mulig og følg med på pizzaen. En pizzaovn bruker vesentlig kortere tid enn en vanlig stekeovn. Når skorpa er gylden og osten smeltet så kan du vurdere om pizzaen er ferdig.

Steg 10

Velbekomme! Nyt din hjemmelagde pizza fra 100Kæll

Gratulerer! Du har laget din egen hjemmelagde pizza fra 100Kæll. Ikke så vanskelig, eller hva? Kos deg med maten, vi håper det smaker.